CICI-conferentie: The Place to Be

Het onderzoeksproject Cultures of Innovation in the Creative Industries richt zich op innovatiepraktijken in de Nederlandse creatieve industrie. Het onderzoekt dergelijke praktijken in “residenties” ofwel bedrijfsverzamelpanden voor kleine en middelgrote bedrijven. Het onderzoek geeft antwoorden op vragen naar de impact en effectiviteit van creatieve verzamelpanden en complexen. Daarnaast biedt het inzichten, voorbeelden en best-practices om samenwerking, groei en innovatie van creatieve bedrijven te stimuleren. Het laat zien hoe creatieve ondernemers samenwerken, kennis uitwisselen, ideeën uitvoeren, innoveren en geïnspireerd raken. Het geeft antwoord op de vraag hoe beheerders dat het beste kunnen faciliteren en hoe belangrijk deze plekken zijn voor de creatieve industrie en de stedelijke economie.

Tijdens The place to be worden de resultaten van het onderzoek besproken met professionals, om zodoende tot toepasbare en bruikbare inzichten te komen. Hoe kan het imago van creatieve panden ingezet worden t.b.v. ontwikkeling van de identiteit van creatieve ondernemingen? Hoe kun je samenwerking het beste stimuleren, zodat het nog aantrekkelijker wordt om je er als kleine onderneming te vestigen. Wat zijn de verschillen in selectiebeleid, hoe sturend moet je zijn en waar stuur je dan op? Hoe moet je de uitwisseling van formele en informele kennis organiseren om optimaal van elkaar te kunnen profiteren. Hoe blijf je als creatief verzamelpand in een onzekere omgeving de place to be?

De conferentie deelt een schat aan ervaringen en kennis van Creative Factory, Hazemeijer Hengelo, Cultuurspinnerij De Vasim, Klein Haarlem, Belcanto, Honigfabriek, Dutch Game Garden, Bink 36, De Gruyter Fabriek, Strijp-S en Dutch Creative Residency Network met iedereen die geïnteresseerd is in de meerwaarde van creatieve bedrijfsverzamelpanden.

Comments are closed.